Tuesday, 26 June 2012

Outona lintuna assyorgissa


Parin viimeisen vuoden aikana elokuun ensimmäinen viikonloppu on mennyt Jaffa-areenan tuntumassa Assemblyillä.  Sinne kerääntyy joukko eri ikäisiä tietokoneista kiinnostuneita ihmisiä. Suurin osa joko pelaa keskenään verkossa tai tekevät hienoja demoja koneillaan ja osallistuvat töillään kompoihin eli kilpailuihin. Sitten on ne minunlaiseni ihmiset, jotka haluavat olla mukana tunnelmassa, vaikka en suoraan sanoen oikein mitään osaakaan. Eli vietän aikaa hyvien ystävien kanssa ja nautin demokompojen tuotoksien katselusta sekä ilmapiiristä.
Pari viime vuotta olen kuitenkin kokenut olevani hiukan tiellä. Suurin osa kavereista kun on ollut järjestämässä tätä tapahtumaa. Kyllä he yleensä jonkun verran kerkeävät jutella, mutta ei mahdottomasti. Jossain kohdin viikonloppua onkin iskenyt turhautuminen. Mitä tehdä, kun kaikki ovat jossain menossa ja itse en osaa pelata eikä oikein koodatakaan mitään fiksua? Olen pohtinut josko voisin itse auttaa tapahtuman järjestämisessä, mutta en oikein löytänyt mitään itselleni sopivaa hommaa.
Eräänä iltana kuitenkin eräs ystävistäni keksi, missä minä voisin olla hyödyksi ja alkoi kyselemään, josko saisin liittyä Assembly-järjestäjiin. En ollut oikein itsekään varma mitä minusta halutaan, mutta antaa palaa, eiköhän asia selkiydy ajan kanssa.
Pohtimassa assy-juttuja livecrew:n kesätapaamisessa
Kuva: Anssi "Aketzu" Kolehmainen3.4.2012 – Virallisesti mukana Livecrewssa

 No niin, viimein se tapahtui. Assy-organisaatiosta oli löytynyt minulle homma. Nyt vain selvittelemään mitä minun tulisikaan tehdä. Ensin mainittiin mm. AssemblyTV:n nettisivujen päivitys ja muutenkin pitäisi kuulemma saada AssyTV:lle näkyvyyttä. No, homma on vielä hiukan epäselvä, mutta parhaani mukaan yritän selkeyttää toimenkuvaani.

Päässä risteilee paljon ajatuksia. Mitä minun pitäisi tehdä? Mistä aloittaa? Ketkä muut työskentelevät samalla alueella? Mitä Livecrew yleensä ottaen tekee? Paljon kysymyksiä. Minulla olisi paljon oppimista. Tästä oppimisprosessista tulen kertomaan teille lisää blogin seuraavissa osissa :)
Mitä sinä haluaisit tietää Livecrewstä ja Assemblyjen järjestämisestä? Kysy niin selvitän.

Terkuin, Outi

___________________________
Kirjoittajasta: Outi Sorsa on heppatyttö-sarjainnostuja, joka asuu Espoossa ja on töissä scrum masterina tietoturvayhtiössä piiskaamassa koodiorjia huikeisiin saavutuksiin. Ircissä Outin tavoittaa nimimerkillä “Outo-Lint”.

No comments:

Post a Comment