Monday, 30 July 2012

Tekemisen makua!

Ensimmäisen kerran pääsin tutustumaan Livecrew:n toimintaan huhtikuun puolivälissä. Menin käymään toisen liveläisen, Aketzun, luona. Siellä kuuntelin silmät pyöreänä selostusta televisiotuotannosta ja koko Livestä. Sain katsella vanhoja pohjapiirustuksia areenalta, joista Aketzu minulle selitti missä tapahtuu mitäkin ja ketä siellä häärii. Onneksi melkein kaikki nimet (ainakin puolet) on jo valmiiksi tuttuja ja sattumalta olin viime kesänä tutustunut liven tiloihin. Aketzu kertoi myös tarkemmin mitä kenenkin toimenkuviin kuuluu ja mitkä ovat olennaisia asioita tietää. Lisäksi aloimme käydä läpi vanhoja AssemblyTV:n taltiointeja. Tarkoituksena oli bongata hauskoja pätkiä mahdollisesti myöhempää käyttöä varten tai hauskoja pätkiä Assembly Archiveen. Siellä on muuten paljon materiaalia ja parissa tunnissa ei kyllä hirveästi keritty kahlata materiaalia läpi. Tietoa tuli kamalasti ja en tiedä olinko yhtään fiksumpi Aketzulta lähtiessäni vai vaan entistä enemmän pyörällä päästäni.

Päivän aikana minulle myös selvisi mitä oikeastaan tulisin tekemään. Meidän pitäisi päivittää AssemblyTV:n nettisivuja ja minun tulisi kertoa sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter, IRC) mitä AssemblyTV:ssä tapahtuu ja tuoda lisää näkyvyyttä tv-ohjelmille. Sinänsä kuulostaa helpolle hommalle ja sellaisesta onkin kai hyvä aloittaa.

Liven aloittavien tilaisuus 7.5.2012  © Vesa-Pekka Palmu

7.5.2012 Liven aloitustilaisuus

Kokoonnuimme muiden uusien ja vanhempienkin liveläisten kanssa Kuvataideakatemialle. Siellä sain suurelta osin kertauksen siitä mikä Livecrew on ja ketä sieltä löytyy. Oikeastaan se oli ihan hyvä koska olin juuri ja juuri alkanut hahmottaa kuviota ja nyt sain sopivasti kertauksen. Liven vetäjä late- esittäytyi ja samoin esittäytyivät muutkin paikalla olijat. Kaikkia en jaksa alkaa tässä luetella, mutta varmasti tulette kuulemaan heistä blogini kautta. Kertauksen ja esittäytymisien jälkeen suuntasimme parille huurteiselle lähikuppilaan ja sieltä syömään.

Tekemistä tekemistä...

Touko-kesäkuun aikana tapahtui aika paljon asioita. Ensimmäiseksi aloitimme nettisivuista. Keräsin tietoa, miten  niitä tulisi uudistaa ja juttelin useamman henkilön kanssa asiasta. Jokaisella oli omanlaisensa toiveet uusien sivujen suhteen. Osa halusi mahdollisimman simppelit ja toiset halusivat mahdollisimman paljon nippeleita ja nappeleita ja hienoja ominaisuuksia. Lisäksi keskustelimme paljon siitä, pitäisikö sivujen olla sulautettu Assembly-tapahtuman sivuille vai pitäisikö niiden olla ihan oma sivustonsa. Kokosin kaikki ideat yhteen ja pidimme pienimuotoisen pähkäilyillan Aketzun luona. Yhdistelimme ideoita ja poistelimme osan. Pohdimme myös miten sivut saisi upotettua tapahtuman sivuille vai saisiko niitä? Saimme jonkinlaisen hahmotelman aikaan ja päätimme keskustella tapahtuman sivujen tekijöiden kanssa ideoistamme.

Tapahtuman sivuja ylläpitää Webcrew. Heillä sattui olemaan samoihin aikoihin omakin kokoontuminen, joten tungimme mukaan Aketzun kanssa. Kävimme yhdessä läpi toiveitamme ja Webcrew näyttikin toiveillemme vihreää valoa. Joten enää ei tarvinnut kuin alkaa väsätä sisältöä kasaan. Teimme siitä Aketzun kanssa jonkinlaisen hahmotelman. Lopuksi kokoonnuimme vielä kerran yhdessä late-:n luokse ja kävimme sisältöä läpi. Ihan kaikki materiaali ei vielä päätynyt julkaistavaksi, mutta kaikki oleellinen kyllä. Sitä mitä tähän asti on saatu aikaan, voit käydä kurkkaamassa täältä: http://www.assemblytv.net . Lopuksi late- oli tehnyt oikein mainion salaatin ja päivä tuntui onnistuneelle! Kaiken säädön jälkeen tuntui hirveän pienelle se tuotos joka saatin julkaistua. Mutta toivon mukaan saamme ajan kanssa julkaistua lisää mielenkiintoisia juttuja sivuillemme.

Lisäksi aloin tosiaan kirjoitella tätä blogia. Taustalla tapahtuu paljon muutakin, mutta niistä pienistä tehtävistä ei saanut kirjoitettua oikein mitään yhteistä tekstiä. Ne ovat sellasia pieniä hommia, joilla autan muiden työskentelyä.

Kohti tulevaisuutta


Kohta alkaakin itse tapahtuman järjestelyt paikan päällä. Pyrin auttamaan muita niin paljon kuin pystyn ja AssemblyTV:n studiossa kuulemma odottaa joku pieni tehtävä. Pitänee taas bloggailla lisää, jahka tulee lisää kirjoiteltavaa.

Kesäisin terkuin,
Outi

No comments:

Post a Comment