Thursday, 24 January 2013

Heräilyä talviunilta

Alkaa tulla se aika vuodesta kun päivä pitenee ja talviassyt lähenee. Ensimmäiset talviassyjen pohdinnat käytiin livecrew:n mökkireissulla Sappeella.

Mökkireissun satoa


On tärkeää, että ihmiset tiimiytyvät ja nauttivat yhdessäolosta. Se on varmaan yksi tärkein syy, miksi Assyjen järjestelyt toimivat niinkin hyvin kuin ne nyt toimivat. Aina ei kaikki mene putkeen ja joudutaan keksimään mitä erikoisempia ratkaisuja ongelmiin. Lisäksi välillä kiire iskee ja tunnelma voi hetkellisesti kiristyä. On tärkeä ymmärtää, ettei kukaan halua kellekään pahaa, vaikka äänensävy ja sanamuodot saattaa välillä sellaista ilmaistakin. Yhdessä tätä tehdään ja samaan tavoitteeseen tähdätään.  Sen vuoksi ajattelinkin laittaa lukijoille jotain tunnelmia reissultamme.

Mökillä pelailtiin ahkerasti
Jostain syystä porukka on hyvin innostunut lautapeleistä, ja mikäs sen mukavampaa ajanvietettä, kuin istua iltaa hyvässä porukassa ja pelata. Suosituin peli taitaa olla tällä hetkellä Menolippu kaikissa versioissaan. Sitä pelataan myös netin kautta, koska osa tiimimme vahvistuksista ei valitettavasti ole suomessa.

Lauantaina kävimme myös todistetusti ulkoilemassa, osa jopa pääsi rinteeseen. Sielläkin tehtiin "monikameratuotantoa", kahdella laskijalla kolmesta oli nimittäin GoPro:t kypärissä. Toisen kameran kanssa kävi vain pieni "moka" ja kuvassa näkyi lähinnä sukset. Onhan ne minun sukset kyllä ihan nätit, mutta olisin minä muutakin voinut katsella.

Retu ottamassa Kimistä kuvia todistusaineistoksi
Myöskin lämminvesiallas oli kovassa käytössä. Tosin tällaisen vilulinnun mielestä se oli enemmänkin kylmävesiallas. Aluksi lämpötila hipoi 39 astetta, mutta meidän lähtiessämme mökiltä oli lämpötila pudonnut jo 32 asteeseen. Sillä ei varmaan ollut mitään merkitystä, että allas oli ulkona ja melkein kokoajan käytössä sekä ulkoilman lämpötila liikkui -20 asteen kylmemmällä puolella. Ja ilmeisesti altaan lämmitys oli ajastettu niin, että lämmitys tapauhtui "jokusen tunnin välein, puolituntia kerrallaan". Eli ei ihan riittävästi meidän porukkaa varten. Onneksi sauna sentään lämpesi.. tosin ensimmäisenä iltana niin kuumaksi, ettei siellä kyllä hirveän kauaa ollut. Toisena iltana otimme oppia ja saunaa lämmitettiin kevyemmin.

Kaiken tämän lisäksi oli pakko päästä tekemään jotain luovaa. Osa onkin jo nähnyt luovuuden hedelmän, mutta näytetään se nyt vielä kerran!

Assembly-kakku
Reissu oli oikein onnistunut, ja en voi kun kiittää kaikkia osallistujia ja eritoten meidän reissun äiti-hahmoa, joka koko reissun sai aikaan, kiitos Clara! Kaikilla oli hauskaa, mutta kyllä se kova meno vie voimiakin. Onneksi päästiin viikonlopun jälkeen töihin lepäämään.

Tunnelmia Sappeen Aatelista aamutuimaan
Tästä onkin hyvä jatkaa talviassyjen suunnittelua. Paljon olisi taas tekemistä, ilmeisesti myös minulla. Siitä lisää seuraavassa bloggauksessa.

No comments:

Post a Comment