Thursday, 31 January 2013

Winterit lähestyy

Enää reilut 3 viikkoa itse tapahtumaan. Olemme käyneet keskustelua mitä meidän tiimi (telkku-porukka) tekee Wintereillä ja ketkä ovat tekemässä. Toistaiseksi suurin osa ajasta on mennyt ideoiden heittoon ilmoille ja toivomiseen että joku koppaa idean. Ihan varmuutta ei ole ollut myöskään siitä, ketkä meistä tulee tapahtumaan töihin.

Idealamppu syttyy


Tässä yksi kaunis päivä olin Aketzun kanssa ajelemassa pitkin pk-seutua ja etsimässä hevoselleni varusteita. Varusteita ei löytynyt, mutta ideoita telkkuohjelmiksi kyllä. Nyt meillä olisi yksi kantava idea, eräänlainen dokumentti, ja sen lisäksi tulemme varmaan tekemään ainakin perinteisiä haastatteluita. Pyörittelimme ideaa dokumentistä autossa ja makustelimme hiukan mitä siihen voisi sisältyä. Lisäksi Aketzu kirjasi näppärästi ideat muistiin, samalla kun minä yritin keskittyä ajamiseen.

Idean hiomista


Idean hiomista jatkoimme hiukan irkissä ja esitimme ohjelmaideaa muillekin. Palautteesta päätellen idea oli hyvä. Seuraavaksi pidimme Aketzun kanssa pikaisen lounastapaamisen, jossa keskustelimme muunmuassa siitä, missä kuvaukset pitäisi tehdä ja milloin. Osa materiaalista pitää tehdä nimittäin ennen tapahtumaa ja osa itse tapahtuman aikaan. Lisäksi kysymysmerkkinä oli se, millä välineillä kuvataan ja äänitetään ja kuka hoitaa nämä hommat. Summereiden aikaan meillä on isompi porukka tekemässä sekä paremmat laitteistot käytössä, joten kesällä nämä samat asiat eivät tuota yhtä suurta päänvaivaa. Kuva saataisiin luultavasti tarpeeksi hyvälaatuisena ihan kotoa löytyvillä välineillä mutta äänenlaatu voisi olla todella heikko, joten siihen pitäisi keksiä ratkaisu. Ja jonkun pitäisi vielä tarkkailla äänitasojakin, ettei tarttisi ottaa koko ottoa montaa kertaa uusiksi. Osa kysymyksistä jäi avonaiseksi pöydälle, osaan keksimme jo ratkaisuja.

Kaiken teknisen puolen lisäksi täytyy tehdä käsikirjoitus, ainakin jollain tasolla. Itse kirjoitin ylös eri kohtaukset: mitä niissä kuvataan, missä kuvataan ja milloin ja asettelin ne oikeaan järjestykseen, jossa niiden tulisi olla editoinnin jälkeen. Toivottavasti tämän tyyppinen listaus auttaa muita tekijöitä (kuvaajat, mahdolliset muut haastattelijat ja haastateltavat, editoijat) ymmärtämään mikä on ohjelman juoni ja millaisia tunnelmia ja fiiliksiä olisi tarkoitus hakea.

Ensimmäiset otokset, 30.1.2013


Kävimme hiukan kuvailemassa Aketzun kanssa. Ihan hyvä että nyt jo tuli juonnettua jotain nauhalle ja katseltua itseäni. Oma ääni kuulosti taas oudolle, kun sitä kuunteli nauhalta. Lisäksi "okei" sana oli taas turhan tiheään käytössä. Pitää potkia itseäni sen kanssa. On tämä vaikeata. Miten ei meinaakaan päässä pysyä pari hassua kysymystä sen aikaa että haastateltava vastaa? Lisäksi on myös hyvä laittaa nauhuri päälle jos haluaa erillistä ääniraitaa nauhoittaa. No, pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta kyllä se siitä.

Kuvauspaikka sijaitsi ... Kalavarastolla?
Kuva: Anssi Kolehmainen
 No, ensimmäiset otokset takana ja paljon lisää tulossa. Toivottavasti tulette nauttimaan työmme jäljestä!

No comments:

Post a Comment