Saturday, 27 July 2013

Valmistautumista Assemblyihin

Tässä alkaa olla melkoiset täpinät päällä. Eilen mietin mitä kaikkea tarvitsen mukaan areenalle ja totesin että voisin hiukan kirjoitella mieleen juolahtaneista asioista. Eli siis miten esimerkiksi minä valmistaudun ja mitä pakkaan mukaan. En tiedä kiinnostaako se ketään, mutta kirjoitan silti :D

Valmistautuminen kesäassyihin

Ensinnäkin aloimme Aketzun kanssa kuvailemaan pientä ohjelman pätkää jo toukokuussa. Kaikki ei kuitenkaan mene kuin Strömsössä. Kesästä tuli perheenjäsenen sairastumisen myötä turhankin kiireinen ja päälle kun lyötiin vielä työkiireet ja stressi muiden ollessa lomilla, jäi tämä tv-homma hiukan pienemmälle prioriteetille. Niin voi käydä, kun tätä hommaa harrastuksena tehdään. No, ompahan valmista materiaalia jo ensivuodelle, jos positiivisesti ajatellaan. Kesän aikana kerittiin nimittäin tekemään jokuset kuvailut ja ihan kivaa materiaalia tulikin! 

No, vaikka ko. ohjelmaa emme teekään, niin tulen silti tekemään AssyTV-juontoja kesällä. Pidimme pienellä porukalla kokousta Kampin Johto Cafessa keskiviikkona ja suunnittelimme tulevia live-lähetyksiä. Vaikka ohjelmat tehdäänkin paikan päällä pitää niitä hiukan suunnitella etukäteen. Kuten esimerkiksi ketkä juontavat, millaisia sisältöosuuksia teemme, pohtia mitä kalustoa meillä on käytössä ja kuinka monta kameramiestä, missä me kuvaamme jne. Pelkkä kuvauspaikka voi olla haaste. Onko kuvauspaikalla sopiva valotus vai tuodaanko lisävalaistusta? Sopiiko kuvaamaan juuri siinä paikassa ja kuinka hälyinen paikka se on. Ihmisvilinä yleensä tuo kivasti tunnelmaa ja menoa kuvaan, mutta esimerkiksi portaikossa kuvaus voi osoittautua hyvin haasteelliseksi, jos samasta pienestä välistä kulkee 100 muuta ihmistä. Ja tarkoituksenahan ei ole haitata ihmisten liikkumista, joten tällaisetkin asiat pitää huomioida. Lisäksi pitää miettiä mitä kameratyyppiä voimme käyttää. Osa on langattomia ja osa ei. Langattomien kohdalla pitää miettiä kuuluvuus eri paikoissa ja langallisten kanssa taas se, minne ne saa kytkettyä.

Kun kuvauspaikat ja juontajat on mietitty, pitää pohtia hiukan sisältöä. Lähinnä siltä kannalta, tarvitsemmeko jotain tarvikkeita ohjelmaa varten tai jotain muuta etukäteisvalmisteluja. Tällä hetkellä olemme menossa tässä vaiheessa. Mitään tarkkaa suunnitelmaa meillä ei ohjelmasta ole, vain läjä hyviä, erittäin hyviä ja huonoja ideoita. Niitä sitten jatkojalostetaan aina itse lähetyksen alkuun asti. Lisäksi varmasti paljon tullaan vetämään taas niin sanotusti lonkalta. Ja toki live-lähetyksien aikana yleensä sattuu ja tapahtuu, joten juontajien pitää olla valmiita kokoajan ja juttua tulla. Onneksi kaikki juontajamme taitavat olla ainakin jonkin sortin moottoriturpia ja enemmän ongelmaksi voi tulla meidän hiljentäminen. No, ohjelmaa pohdimme lisää jokainen juontaja tykönään ja sunnuntaina uusiksi yhdessä.

Pakkaaminen

Tässähän pitäisi ehkä alkaa miettiä mitä sitä mukaan pakkaisi. Toki pakkaamisen tarve riippuu siitä, yöpyykö areenalla vai käykö välissä kotona. Päätin varustautua olemaan paikalla ainakin torstaista sunnuntaihin. Auto on kyllä mukana, että pääsen kotona käymään jos tarve vaatii.

Varmaan ensimmäisenä pitää tarkistaa että olen itse mukana. Sen lisäksi kotiavain, lompakko, autonavain ja puhelin voisi olla tärkeät elementit. Niiden turvin pääsen hakemaan uupuneet tavarat kotoa tai ostamaan kaupasta puuttuvia tarpeita. Sen lisäksi yöpymistä varten ainakin makuupussi ja tyyny ovat tarpeellisia. Ai niin! Korvatulpat! Viime vuodesta oppineena.

Ensimmäisiä pakkailuja vahtimassa Yoshi ja kiukkutipu.
Ps. Täti tahtoo oikeen kameran!

Vaatetus on myös hyvä olla. Normaalit alusvaatteet on helppo pakata. Yleensä areenalla on ollut suht lämmin, joten t-paitoja on hyvä ottaa pari mukaan. Jotkut housut ja joku hame lienee myös hyvät, mielialasta riippuen. Kuitenkin jotain suht mukavaa päällä pidettävää. Rakennuksen ja purun aikaan on hyvä olla vaatteet jotka saa likaantua ja eivät hajoa helposti tai ainakaan ei harmita jos ne hajoaa. Tätä varten olen hommannut ns. työhousut, mustat reisitaskuhousut. Ne on kestävät ja niissä on taskuja. Lisäksi viime vuonna purun aikaan onnistuin hajottamaan remmisandaalini, joten hommasin myös uudet sellaiset. Kävelemään joutuu paljon, joten korkkarit ja muut höpötykset on syytä jättää kotiin. Hiuslenksuja ja harja pitää myös pakata. Lenksut tahtoo eksyä aina jonnekkin...

Hygieniasta on myös hyvä pitää huoli. Uskon ainakin että sekä meidän orgit että kävijät arvostavat sitä. Eli mukaan pesuaineet, pyyhe, hammasharja ja -tahna sekä deodorantti. Ainakin mitä ekana mieleen tulee. Areenalla ei oikein jaksa meikata, enkä sitä muutenkaan hirveästi tee, mutta jotain perusmeikkejä varmaan nappaan mukaan. Jos ei muuta, niin puuteria, ettei kasvot kiillä kameran edessä. Sitä vartenkin löysin tosi kivan puuterin. Taitaa pojatkin saada siitä osansa... ;)

Nesteytys on myös hyvin tärkeää tapahtuman aikana. Viime vuonna huomasin etten muistanut juoda tarpeeksi. Pitänee siis ottaa mukaan juomapullo jota voi kanniskella. Lisäksi sokeripitoiset juomat alkoi itsellä tökkiä, joten maustettu kivennäisvesi voisi olla parempi vaihtoehto, varsinkin kun maustamaton kivennäisvesi ei vaan uppoa. Jotain suolaista syötävää ajattelin myös mukaan ottaa. En vielä tiedä mitä, mutta jotain pientä ehkä. Ja no, katsotaan jos keksin jotain muuta.

Tässä nyt ensimmäisiä mietteitä. Varmastit unohdin tästäkin jotain..

Jos sinulla tulee mieleen jotain hyviä vinkkejä minulle tai muille lukijoille, listatkaa niitä ehdottomasti tänne blogiin kommenteiksi! Tai joinatkaa ircnetissä kanavalle #assemblytv ja tulkaa keskustelemaan :)

Assyjä kovasti odotellen,
OutiNo comments:

Post a Comment